1. hét

1. hét 2. nap – A maszlag

Sziasztok! Illene most már virítanom a számokat is, de nem nagyon akaródzik… Nagy levegő és tessék a szürke tények: 164 cm vagyok és 71,4 kg-t mutatott tegnap a mérleg. Most sokan a szívükhöz kapnak (milyen optimista vagyok a blog olvasottságát illetően :))) ), hogy de szeretnék én csak ennyi lenni, illetve mások azt gondolják, hogy én is pont ennyi vagyok, vagy de jó, hogy már nem vagyok ennyi, vagy azért jó, hogy én még sose voltam ennyi… Meghagyom ám nektek a gondolat szabadságát, csak azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy mindenkinek más a sok, a kevés, nekem ez sok, nagyon sok, és teszek azért, hogy ez változzon. Én lélekben még mindig egy helyes kis 60-as vagyok, ami valljuk be, nagyon rég volt már, de most igyekszem közelíteni a vágyat a valósághoz.

Na és akkor az én célkitűzésem (dobperrgés): 12 hét múlva 62 kiló szeretnék lenni. Tudom, tudom, megint nem csak a kiló a lényeg, hanem a centik, meg a ruha méret, meg a tükör, meg hogy, hogy érzem magam, de így elsőre jó lesz ez is, aztán igyekszem még barátkozni a centivel is.

Ha olvastál már fogyókúrás cikkeket, mindenhol leírják, hogy ne állj mérlegre minden nap, max. hetente, de az se baj, ha még ritkábban. Na, persze, hogy én ma is ráállltam. Ez is valami, amit nem fogok tudni megmagyarázni, hogy mit is vártam egy nap után, de olyan jó rosszalkodni néha egy kicsit 🙂 … (Persze, amikor a gyerekek csinálják, akkor nem gondolom így 🙂 ) És hát úgy érzem a mérleg is odaállt a mi kis projektünkhöz teljes mellszélességgel, mert ma reggel csak 70,15 kg-t mutatott. Nyilván nem fogytam több, mint egy kilót tegnap óta, de szeretjük a hamis illúziókat, főleg miután ma is megvolt, az úgy ébredtem, mint akit vaslapáttal fejbevertek érzés, csak nem sima vaslapáttal, hanem szögecsessel… 4-szer voltam fent az éjjel hosszabb-rövidebb időre a lányok miatt, de hát ez már csak ilyen, és kb. fél óra alatt sikerült is magamhoz térnem reggel.

Reggelire megint megcsináltam a túrós, joghurtos, zabos maszlagot, nem biztos, hogy hosszú távú lesz a kapcsolatunk, mert valahogy nem csúszik az a mennyiség, aminek kellene, csak több részletben. Azért választottam ezt a reggelit a választhatóak közül, mert ez tűnt a leggyorsabban elkészíthetőnek, és ez reggel nekem nagyon fontos szempont. De lehet ezt még újratervezem. Írtam magamnak egy heti étrendet a program alapján, ami szerint a mai menü: reggeli: zabos túrókrém, tízórai: szendvics mozzarellával plusz egy fehérje shake, ebéd: brokkolis csirke, barna rizzsel, uzsonna: mandula plusz egy fehérje shake, vacsora: tojásos tonhalsaláta. Pontosabban az ebéd más lett volna, de tegnap dupla adagot csnáltam a brokkolis csirkéből, hogy majd lefagyasztom, de végül megettem ma ebédre. Jókat eszek igazából, a tonhal salátában nekem túl sok volt a rukkola, de ezt is kipróbáltam, majd alakítom az étrendet, ha valami nem jön be.

Ja, és a torna. Heti 4-szer van otthoni edzés, semmi nem kell hozzá, illetve még egy nap valamilyen kardió edzés. Na ma megvolt az első torna. Az első blokkban a guggolásnál meg a terpesz-zár szökdelésnél még nagyon menőnek éreztem magam, na ez a második blokkban a fekvőtámasznál meg a lábemeléseknél már elmúlt, és a harmadik blokkban a 4 ütemű fekvőtámasznál már nagyon vártam a végét. A kisebbik lányom is jelen volt, és ő is próbált guggolni, meg emelni a lábát, ez azért nagyon édes volt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük